torsdag 16 december 2010

Snö och annat.

Längesedan jag var här inne o skrev, jag har nu själv blivit Facebookare. Här tjatar jag om hur trist det är att många glömmer bloggandet...så gör jag det själv. Fy skäms, lovar bot o bättring......tror jag.
Nåja det har ju inte hänt så mycket då Mölle ligger insnöat o jag är lite mer insnöad nu än i vanliga fall. Jag beställer mat via Hemmalivs, jag beställer djurmat via foderbilen, jag beställer färgpatroner via nånting, jag beställer Julgardiner via Jotex...och allt kommer hem till dörren så vad ska jag lämna Mölle för??? Tja, det är ju det där med vin/sprit o cigaretter...men bli absolutist o sluta röka ligger ännu inte i planerna, tur är kanske det annars hade jag blivit en riktig eremit.
 På Måndag 20/12 är det dags för mammografi, det ser jag INTE  fram emot, jag är hysteriskt nervös inför detta, kan bero på att min mor haft bröstcancer två ggr. och de gånger de upptäckt det på henne har det bums tillkallats läkare o det har tagits biopsi m.m. Så första etappen för min del är att komma därifrån utan tillkallande av läkare o provtagning, sen kommer nervositeten i väntan på kuvertet när det kommer med svaret. Usch, ja det är hemskt. Men jag vet ju innerst inne att det är bra med denna kontroll, jag vet att jag vilken dag som helst kan trilla o bryta nacken, men inte undviker jag gå nerför trapporna. Jag kunde faktiskt brutit nacken  i natt, inte för att jag lever rövare i sängen eller går i sömnen, vad jag vet . Nä men så här var det att mitt i natten började brandvarnaren pipa, batteriet var slut. Jag o djuren for upp ur sängen o undrade vad som i hela h-vete var på G. När jag sen fattat vad det var, då var det bara att stiga upp o vingla ut i hallen, dra dit en stol o kliva upp på för att få ner eländet som störde nattsömnen. Nu är jag så mesig att jag vågade inte lägga mig utan att ha fått dit den igen, ja med nytt batteri så klart. Nu hade jag inget, eller ja, jag kunde inget nytt hitta. Men så har jag en brandvarnare i köket oxå, jag tar det batteriet då tänkte jag, mmmmm, det var lättare sagt än gjort för det satt som fanken. Till sist så tröt mitt redan dåliga humör o jag tog en tång o drog så in i helskotta, ja batteriet lossnade, så även en liten sladd. Ja nu är den brandvarnaren ur funktion men den i hallen fick ett batteri som funkar o kom även på plats utan mänsligt nedfall. 
Ja, så är det snart Jul igen, men jag har inte riktigt fattat att det är så. Tycker jag har haft goda förutsättningar för att göra det jag planerat innan Jul men så är icke fallet. Jag går lite som i dvala o tänker mest att det ska jag göra EFTER mammografin...om jag inte fastnar i första kontrollen vill säga. Jag känner inte direkt någon lust att göra saker heller. Ja, jo  jag tänker att det o det måste jag göra innan Jul, få upp de nya gardinerna m.m. men det stannar vid tanken. Jag tror att min hjärna registrerar det som gjort för sen släpper jag det i tron att det är fixat, jag blir lika förvånad varje gång jag kommer på att det faktiskt inte ÄR gjort. Konstigt som man fungerar i huvudet......kan det vara åldern? 
Så då detta väder som vi har idag, redan nu är det mörkt som i natta, det snöar o blåser småspik, inte blir man gladare av det precis. Hör ett fartyg som passerar här utanför nu, ja inte utanför huset men ute på havet. Det brööölar på som en  galning, brööööööl....bröööööl. Ja det är väl deras sätt att tuta till havs.
Nä nu ska jag ner o hämta in mera ved o mata de små kisarna i källaren. Men ni får ha det bra alla bloggare så återkommer jag så fort jag kommer ihåg.








2 kommentarer:

UllaJohanna sa...

Nåja; då är vi två som tror vi gör när vi tänker att vi gör och inte gör det vi tänker...

Kramen!!!

Mia sa...

Uffematten: Ja men va skönt att höra det finns flera som gör så <3.
Kramen